Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 12:35 - НЬОЙСКИЯТ ДОГОВОР ИЗТЕЧЕ !
Автор: gane Категория: Други   
Прочетен: 1741 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
   

НЬОЙСКИЯТ ДОГОВОР ИЗТЕЧЕ, ИСКАМЕ СИ ЗЕМИТЕ ВЕДНАГА !
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=====
Автор SosNovini.bg Публикувано на 16:26, 08 Февруари 2016

За пореден път пред ЕС, пред Българската, Сръбската и Македонска държави поставяме въпроса за Българските земи – отнети по силата на същия пакт,
..........................................................................................................

74-години след подписването на Крайовската спогодба, немалко честни и достойни българи в родината и по света си задават въпроса – ще бъде ли използван модела на Крайовската спогодба от 1940 г. от Европейската общност и великите сили като мостра на документ, за връщане за незаконно отнети български земи?! От позицията на времето събитията днес се възприемат като продължение на търсения начини за помирение на европейските държави, участвали в тази баталия, по-голямата част от които днес са членки на Евросъюза.

Според юристи експерти клаузите на този договор са престанали да съществуват, т.е. земите, наречени „Западни покрайнини“, които са ни били отнети, би следвало автоматично с деня и часа на изтичане да бъдат върнати на Република България.

По силата на същия документ от 27 ноември 1919 г. са били нарушени основни норми на международното право. С този документ са орязани исконни български земи, в които населението над 90% е чисто българско. Иде реч не само за Западните покрайнини, а и за Македония, за Беломорска Тракия. По силата на документа е било препотвърдено и румънското владение над Южна Добруджа.
.........................................................................................................

Стана известно и, че по повод годишнината от подписването на пакта, която е на 27.11.т.г., вече е връчена и петиция със същото искане на Зинаида Христова, ръководител на Европейската Комисия у нас. Внесено е изискване към ЕС да се произнесе по този въпрос. И тъй като документът вече няма давност следва Ньойският договор да се обяви за невалиден. По силата на този казус Западните покрайнини в Сърбия и регионът на Струмица в днешна Македония следва да ни бъдат върнати обратно.

Ньойският договор както вече е известно е бил подписан на 27.11.1919 г. между страните – Царство България и страните от Антантата. С този документ е поставен край на участието ни в Първата световна война. Всички знаят, че церемонията по подписването се е състояла в родовото имение на френския граф Дьо Ньои, рицарят-тамплиер, сразен от могъщия български цар Калоян на бойното поле в култовата битка, в която е пленен и самият фламандския император Балдуин. Заради този факт рицарите не можаха да простят на България. По силата на Ньойския пакт Българското царство се е задължило да предаде на Кралство Сърбия, на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини – селата в Кулско, областите около Босилеград, Цариброд и Струмица. Антантата поела управлението на Беломорска Тракия, но станало ясно, че Беломорска Тракия е била договорена за Гърция. Било е и потвърдено, че е ставало въпрос и за владенията над Южна Добруджа.
................................................................................

В тази връзка ако трябва да коментираме казуса, следва да припомним следните важни исторически факти и моменти: оказа се, че само две са били самостоятелните инициативи на България, без намесата на Великите сили, осъществени през ХІХ и ХХ век, след Освобождението ни от турско робство: Обединението на Княжество България с Източна Румелия, с обявяване Съединението и подписването на Крайовската спогодба от 1940 г. По силата на втория исторически документ, който е предмет на нашето изследване, по мирен път ІІІ българско царство, в лицето на цар Борис ІІІ възвръща отнететата по силата на Ньойския договор Южна Добруджа. И в двата случая се извършва акт по буквално връщане на изконни български територии, населени с българско население и българско самосъзнание. Практическото осъществяване на второто събитие, след признаване статута на Косово, генерира обединителен патриотичен фокус, около който би могла да се консолидира българската нация. Защото Република България като член на Евросъюза и НАТО, с територия една четвърт от Балканите остава в правото си да постави на масата на европреговори и въпросите, премълчавани повече от половин век – за изконните български територии, както и за произтеклите в този период проблеми с нашите диаспори, в региона на Балканите.
...................................................................................................
След като сега се кове новия европейски закон, за всички прилежащи в европейската общност народи, с общо законодателство и т.н. е редно да се вземе ново генерално решение за преразглеждане, предподписване, преразпределение и връщане заграбените земи на България.

Днес, повече от 70 години след ревизиране на събитията, произтекли с балканските държави и територии, наложени от Великите сили след Втората световна война, вече е време големите силни политици на Евопейската общност да постъпят достойно и честно спрямо българското население, българските земи иБългария. За да се решат един път и завинаги големите предстоящи конфликти в тези малки балкански републики, единствено ситуирани върху българските земи. За да не останат Балканите да бъдат вечният “Барутен погреб на Европа“.

Източник: dunavmost.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. appen13 - Какъв ли диагностициран наследствен идиот трябва да бъдеш...
01.11.2016 13:18
...за да напишеш такъв кретенски текст ?
И да твърдиш, че в анти-европейския германски ЕСсср има "големите силни политици", които се интересуват от нещо друго освен от превръщането на Европа в Еврабия, а европейския Бангладеш - България в транзитен бежански лагер за настъпващия към Райха и Скандинавия, ИСЛЯМСКИ БАШИБОЗУК.
Ако си въобразяваш, че някой в Берлин и Брюксел се вълнува за съдбата на окупационния евро-райхскомисариат "България", нещо много се самозаблуждаваш !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gane
Категория: Други
Прочетен: 207927
Постинги: 187
Коментари: 46
Гласове: 57
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031